skip to Main Content

Mijn naam is Johan Groen. Onder de naam van Groen IT Consultancy help ik kleine ondernemers en grote ondernemingen en organisaties op het gebied van automatisering en informatisering. De vele projecten hebben mij veel ervaring opgeleverd hoe ik in verschillende klantorganisaties veranderingen tot stand kan brengen. Belangrijkste aspect van verandering zijn mensen. Enerzijds omdat verandering alleen door samenwerking tot stand komt en anderzijds omdat gebruikers vaak bepalend zijn voor het succes van een verandering. En dus goed hierin meegenomen moeten worden.

In de rol van team- of projectleider begeleid ik deze veranderingen. Op basis van de visie van de klant geef ik de visie vorm. Vervolgens wordt deze visie doorvertaald naar een plan van aanpak om de uitvoering vorm te geven. De doorvertaling van deze visie naar concrete uitvoering is onderdeel van mijn vaardigheden. Ik heb meerdere teams samengesteld en geleid bij verschillende klanten. Ik kijk natuurlijk naar ervaring, vaardigheden en professie, maar vooral ook naar persoonlijkheid. Alleen op deze wijze komt (in mijn ogen) een veelzijdig en sociaal sterk team tot stand. Samen met het team kan ik bergen verzetten.

Leiderschapstijl

In mijn team- en projectleiding pas ik verschillende stijlen van leiderschap toe. Belangrijkste hierbinnen is dat ik een dienend leider ben. Ik geloof in relatie en in de potentie van mensen. Een sterk team bestaat in mijn ogen in professionals die onderling actief sociale relaties bouwen en onderhouden en die in hun kracht staan. Hierin worden ze door mij uitgedaagd!

Anderzijds geloof ik in verantwoordelijkheid, individueel en als team. Iedereen in het team heeft een bepaalde rol waar hij of zij verantwoordelijk voor is. Mijn verantwoordelijkheid ligt in visie, leiden als geleid moet worden en faciliteren als een ander mag excelleren. Simpel gezegd: het scheppen van die voorwaarden die nodig zijn om iedereen in het team optimaal te laten presteren afgestemd op de visie en het eindresultaat.

Vaak is het noodzakelijk om je stijl van management of leidinggeven aan te passen aan de omstandigheden en omstandigheden waarin een onderwerp of activiteit zich bevind. Door de vele projecten heb ik hier veel ervaring mee op mogen doen.

Team verantwoordelijkheid ligt in mijn ogen opgesloten in het feit dat je als team committeert aan de opdracht en de uitdaging die iedere dag zich openbaart. Hierin help je elkaar en zorg je ervoor dat je met elkaar de eindstreep (ook tussentijds) haalt. Als leider heb ik hierin een voorbeeldfunctie.

Zorgsupport

10 januari 2019
Zorgsupport is het online platform voor (klein) zorgondernemers van Proventus Advies. Aanbieders van woonvormen en instellingen kunnen gebruik maken van...
Lees verder

5Value

10 januari 2019
5Value gebruikt het Adaptive Business Intelligence framework om klanten te helpen met processen slimmer maken en de organisatie te voorzien...
Lees verder

Proventus Advies

10 januari 2019
Vanuit Proventus Advies helpen we onze MKB klanten met oplossingen op maat. Door de combinatie van onze kennis van risico...
Lees verder
{"slides_column":3,"slides_scroll":1,"dots":"true","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":2000,"speed":"2000","rtl":"false","infinite":"true","blogdesign":"design-4"}

Back To Top